Összetevők: birsalma (100 g gyümölcsvelő 120 g birsalma felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:214 kJ/51 kcal
Zsír: <0,5 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,2 g
Szénhidrát: 10 g
amelyből cukrok: 9,6 g
Rost: 1,9 g
Fehérje: < 1 g
Só: <0,01 g
100%-os gyümölcsvelők jellemzői:
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot
édesítőszereket
tartósítószert
színezéket –és aromákat
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
A birsalmát egy erre speciálisan kialakított készülékkel levelőzzük, majd a folyamat végén kipasztőrözzük, hogy a káros anyagok elpusztuljanak és egy lezárt üvegben a gyümölcs értékeit megőrizzük. A 100%-os gyümölcsvelő minőség megőrzési idejét a címkén találod. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os birsalma velő felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat: 100%-os gyümölcsvelő csomagajánlatok
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Birsalma gyümölcs főbb jellemzői
A mindenki által ismert mondás, miszerint napi egy alma az orvost távol tartja, a birs esetén is megállja a helyét. Az ősz illatos gyümölcse sikeresen veszi fel a harcot a megfázás, a hólyaghurut, a colitis és a depresszió ellen is.
Erősíti az immunrendszert és jótékony hatással van a vérszegénységre, mivel számos vitamint, pektint és a tanint tartalmaz. Gazdag A-, B1-, B2-, B6- C-, E- és P-vitaminban, valamint ásványi anyagokban (vas, kalcium, kálium, foszfor, magnézium).
Almasavat és csersavat is tartalmaz.
A gyümölcsök közül a birsnek a legmagasabb a pektin tartalma. A pektin az emberi szervezet számára igen fontos, értékes rost. Szintén egyedülálló a P-vitamin (citrintartartom) tartalma, ami megelőzheti, vagy segítheti a skorbut, illetve a vérzékenység gyógyulását és a koleszterinszintet is szabályozza.
A birsalma jótékony hatása igen magas antioxidáns-tartalmához köthető. Az antioxidánsok szerepet játszanak a gyulladások csökkentésében, és a szabad gyököktől is védik a sejteket.
Segít a terhesség korai szakaszában felmerülő émelygés enyhítésében. Gyomorproblémák és gyulladásos bélbetegségek enyhítésére és fekélyek ellen is hatásos. Nem csak gyomorgondokra, hanem a refluxra és gyomorsav problémával küzdőknél is pozitívan hat a fogyasztóra.
Nem csak a gyümölcs húsa, hanem a magja is gyulladáscsökkentő hatással bír. A birsalmamagok torokfájás ellen alkalmazható, a mag fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatással bír.