Miért válaszd a Kutyori 100%-os gyümölcsvelőket?
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot, édesítőszereket, tartósítószert, színezéket –és aromákat; csak a gyümölcs kipréselt levét.
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
- Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os gyümölcsvelők felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- Használd öntetként desszerethez, a gyümölcsvelők intenzív íze jól kiegészíti az édes ízeket.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
Összetevők: kökény (100 g gyümölcsvelő 150 g kökény felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia: |
231 kJ /54 kcal |
Zsír: |
<1 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
10,8 g |
-amelyből cukrok: |
6,8 g |
Rost: |
2,5 g |
Fehérje: |
<0,8 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a gyümölcsvelők új arcát- receptötletek
Kökényes vörösboros pác vadhúshoz vagy marhához
Hozzávalók:
2 evőkanál kökény velő
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál mustár
- Friss kakukkfű vagy rozmaring
- Só, bors, zúzott fokhagyma
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, és pácolj benne húst 4-12 órát. A kökény kiemeli a hús mélységét, a vörösbor pedig lekerekíti. Grillezéshez, sütéshez kiváló, és akár mártássá is beforralható a maradék pác.
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat.
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Tudtad?
Akik szeretik a kökényt, azok savanykás íze miatt kedvelik ezt a már ókorban is gyógyaszati célokra használt „elfeledett” növényt. A termések gyűjtésének ideje ősszel jön el. A szüretelés optimális időpontjához meg kell várni vele az első fagyokat, hogy a dér megcsípje bogyókat. Ekkor a termések fanyarsága csökken, enyhén édeskéssé válnak és megpuhulnak.
Fontos forrása flavonoidoknak. Ezek közül az ellagsav rákellenes hatással bír, a polifenol képes megkötni a szervezetünkben a vasat.
Magas C-vitamin tartalma általános immunerősítésben segít.
Termése cseranyag-tartalmánál fogva összehúzó, szorító hatású: jót tesz a bélhurutban szenvedőknek, hasmenés kezelésére használható, pozitív hatása van az anyagcsere folyamatokra. Ezek a savak segítik a zsírégetést, ezáltal könnyen beindítja a fogyást. A zsírcsökkenés másik pozitív hozadéka a vese-tisztítás valamint vizelethajtó hatás is, mely szintén hozzájárul a szervezet méregtelenítésére.
Kökény bogyó leve öblögetve a szájüregi sebek, gyulladások, valamint torokfájás kezelésére ajánlott.
Ezen jótékony hatások mellett azok a vitaminok és ásványi anyagok találhatóak benne melyek védik bőrünk és hajunk egészségét. Nyersen fogyasztva pár hét alatt látványos javulás érhető el hajunk és körmünk esetében.