Miért válaszd a Kutyori-Konyha grill lekvárjait ?
- A gesztenye nemcsak süteményekhez illik – ez a grill lekvár megmutatja, milyen különleges húsok vagy sajtok mellé is.
- A vanília és a gesztenye harmóniája egy meleg, otthonos ízélményt ad.
- Minden üveg egyedi odafigyeléssel, kis tételben készül, hogy megőrizzük az ízek tisztaságát.
- Tartósítószer és mesterséges adalék nélkül készül
- Elegáns megjelenésükkel és egyedi ízviláguk miatt kiváló gasztro ajándék lehet bármilyen alkalomra.
- A chutney-k és grill lekvárok a nyári összejövetelek, kerti sütögetések elengedhetetlen kellékei – egy-egy különleges mártással igazán emlékezetessé teheted a vendégvárást.
Grill lekvárok felhasználási javaslatai:
- Sült húsokhoz: Kacsacomb, pulykamell vagy sült sertésszűz mellett mennyei kísérő.
- Használd őket húsok pácolásához, vagy göngölyt húsok töltelékeként
- Grillezett camemberthez vagy sajtokhoz: Az enyhén édeskés, fűszeres íz jól illik érlelt vagy lágy sajtokhoz.
- Melegszendvicsbe vagy hamburgerbe: Egy különleges réteg, amitől a hétköznapi fogás is ünnepi lesz.
- Hidegtálak, pástétomok, húsos előételek mellett is mutatós és finom választás.
- Bulgurral vagy rizzsel összevegyítve pedig köretnek használható.
Összetevők:Natúr gesztenye (60%), ivóvíz, kristálycukor, gyümölcspektin, vanília, citromlé
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
686 kJ/ 162 kcal |
Zsír: |
0,8 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
0,2 g |
Szénhidrát: |
35 g |
-amelyből cukrok: |
23 g |
Rost: |
4,5 g |
Fehérje: |
1,5 g |
Só: |
< 0,01 g |
Fedezd fel a grill lekvárok új arcát- receptötletek
Gesztenyés-mustáros pác csirkecombra
Hozzávalók (4 csirkecombra):
- 3 evőkanál gesztenyés grill lekvár
- 1 evőkanál mustár (dijoni vagy magos)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- Frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd a megtisztított csirkecombokat alaposan bekenjük a páccal.
Legalább 1–2 órára (de akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
Sütőben 180 °C-on 40–45 perc alatt megsütjük, vagy grillen lassan átsütjük.
A gesztenye édessége, a mustár pikánssága és a fokhagyma együtt gyönyörűen karamellizálódik sütés közben.
Sült sütőtök gesztenyés grill lekvárral – köretként vagy előételnek
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök (pl. kanadai)
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 2 evőkanál gesztenyés grill lekvár
- Opcionálisan: pár levél zsálya vagy kakukkfű
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal.
Tepsibe terítjük, 200 °C-on 25–30 percig sütjük.
A vége felé (kb. az utolsó 10 percben) rákanalazzuk a gesztenyés grill lekvárt, és visszatesszük a sütőbe.
A lekvár rákaramellizálódik, és telt, ünnepi ízt ad a sült töknek. Kiváló köret sültekhez, de akár magában is kínálható.
Tudtad?
A gesztenye az egyik legrégebbi termesztett erdei gyümölcs Európában, amely nemcsak süteményekben állja meg a helyét. Franciaországban és Olaszországban gyakori, hogy húsételekhez is társítják – például libasült vagy vadhús mellé.
A chutney eredetileg Indiából származik, ahol a fűszeres, gyümölcsös mártásokat húsok mellé tálalták, hogy kiegyensúlyozzák az erőteljes ízeket. Az angol gyarmatosítók révén jutott el Európába, ahol a receptek új alapanyagokkal és fűszerekkel gazdagodtak. Ma már a chutney a modern gasztronómia egyik legizgalmasabb kiegészítője, amely az édes, savanyú és fűszeres ízek játékával teszi izgalmassá az étkezéseket.