Miért válaszd a Kutyori-Konyha chutneyait ?
- Egyik legsokoldalúbb chutney-nk a hagyma chutney, amely húsokhoz, sajtokhoz, sőt, szendvicsekhez is tökéletes
- Lassú tűzön főzve, mesterséges adalékanyagok nélkül – csak a természetes ízek.
- Az édes és sós jegyek finom egyensúlya teszi különlegessé.
- Elegáns megjelenésükkel és egyedi ízviláguk miatt kiváló gasztro ajándék lehet bármilyen alkalomra.
- A chutney-k és grill lekvárok a nyári összejövetelek, kerti sütögetések elengedhetetlen kellékei – egy-egy különleges mártással igazán emlékezetessé teheted a vendégvárást.
Chutney-k felhasználási javaslatai:
- Hamburgerbe, melegszendvicsbe, hot-dogba: Egy kanál belőle, és a legátlagosabb fogás is gourmet élménnyé válik.
- Sült húsok mellé– mindhez tökéletesen illik.
- Főleg érlelt, sósabb sajtokkal alkot igazán izgalmas párost.
- Hidegtálakhoz: Felvágottak, pástétomok, sajt- vagy zöldségtálak kísérőjeként is kiváló.
Összetevők:Hagyma (vörös- és lilahagyma változó arányban) (100%), kristálycukor, vörösbor, napraforgó olaj, vörösbor ecet, étkezési só, fűszerek (kakukkfű, petrezselyem, lestyán, őrölt fekete bors)
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
427 kJ/ 102 kcal |
Zsír: |
2,0 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
0,6 g |
Szénhidrát: |
18 g |
-amelyből cukrok: |
17 g |
Rost: |
1,2 g |
Fehérje: |
1,8 g |
Só: |
1,5 g |
Fedezd fel a chutney-k új arcát- receptötletek
Húsgolyók hagyma chutney-val
Hozzávalók (2–3 adag):
- 30 dkg darált sertés- vagy marhahús
- 1 kis fej hagyma reszelve
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- Só, bors, pici őrölt kömény
- 2 evőkanál hagyma chutney
- Opcionálisan: petrezselyem, fokhagyma
Elkészítés:
A húst a fűszerekkel, hagymával és zsemlemorzsával összegyúrjuk, kis golyókat formázunk. Serpenyőben kevés olajon megsütjük (vagy sütőben, 200 °C-on 20 perc).
Tálaláskor egy-egy kiskanál hagyma chutney-t teszünk a tetejére – vagy fogpiszkálóra tűzve kínáljuk vendégvárónak.
Tudtad?
A hagyma chutney eredetileg az angolszász konyha egyik alapdarabja, amelyet leginkább sajtok mellé tálaltak, de ma már világszerte elterjedt. A karamellizált hagyma természetes édessége és umami jellege miatt remekül egészíti ki a sós, füstölt vagy zsíros ételeket – pontosan ezért olyan népszerű a grillételek és street food fogások világában is.