Miért válaszd a Kutyori 100%-os gyümölcsvelőket?
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot, édesítőszereket, tartósítószert, színezéket –és aromákat; csak a gyümölcs kipréselt levét.
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
- Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os gyümölcsvelők felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- Használd öntetként desszerethez, a gyümölcsvelők intenzív íze jól kiegészíti az édes ízeket.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
Összetevők: áfonya (100 g gyümölcsvelő 120 g áfonya felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia: |
292 kJ /69 kcal |
Zsír: |
0,7 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
14 g |
-amelyből cukrok: |
9,5 g |
Rost: |
2,5 g |
Fehérje: |
0,5 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a gyümölcsvelők új arcát- receptötletek
Feketeáfonyás reggeli „bruschetta” – édes-sós pirítós twist
Hozzávalók:
- Teljes kiőrlésű vagy magvas baguette/pirítós
- 1-2 evőkanál feketeáfonya velő
- Friss krémsajt vagy ricotta
- Pár levél bazsalikom vagy citromfű
Elkészítés:
Pirítsd meg a kenyeret, kend meg sajttal, kanalazz rá kis adag feketeáfonya velőt, és díszítsd friss fűszerrel. Egyszerre friss, telt és különleges – brunchra, vendégvárónak vagy borkorcsolyának is tökéletes.
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat.
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Tudtad?
A fekete áfonya régóta ismert és alkalmazott gyümölcs a népi gyógyászatban is.
A gyümölcsök közül az áfonya antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb, polifenolokat és antocianinokat, flavonoidokat tartalmaz. Ezek az anyagok védik a szervezetet a káros szabadgyököktől, ezáltal felveszik a harcot az idő előtti öregedéssel és a DNS károsodás mértéklésével, amelyek általcsökken a rák kockázata.
Flavonoidok védenek a gyomorfekély kialakulása ellen, ellenállóvá teszik a bél nyálkahártyáját.
Az áfonya továbbá egy növényi inzulint, a neomirtillint tartalmazza, amely természetes módon járul hozzá a vércukorszint egyensúlyához. Nem csak a vércukorszintet ellensúlyozza, hanem a cukorbetegséggel járó egyéb szövődmények ellen is hat.
A látás egészsége érdekében is fogyaszthatjuk az áfonya bogyókat. Elősegíti a szem vérellátását, fontos szerepet játszik az ideghártya betegségek gyógyításában.
Hosszútávú fogyasztása javítja a farkasvakságot, enyhíti a rövidlátást.
Viszeres panaszok és rosacea esetén az áfonya csökkenti az apró bevérzéseket, mivel az áfonya erősíti az erek falát. Továbbá javítja a keringést, ezáltal a szív egészségét is támogatja.
Fogyasztása segít a bőrgyulladások csökkentésénél.