Összetevők: áfonya (100 g gyümölcsvelő 120 g áfonya felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:292 kJ/69 kcal
Zsír: 0,7 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 14 g
amelyből cukrok: 9,5 g
Rost: 2,5 g
Fehérje: 0,5 g
Só: <0,01 g
100%-os gyümölcsvelők jellemzői:
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot
édesítőszereket
tartósítószert
színezéket –és aromákat
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
Az áfonyát egy erre speciálisan kialakított készülékkel levelőzzük, majd a folyamat végén kipasztőrözzük, hogy a káros anyagok elpusztuljanak és egy lezárt üvegben a gyümölcs értékeit megőrizzük. A 100%-os gyümölcsvelő minőség megőrzési idejét a címkén találod. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os áfonya velő felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
- Savanyú szószként vagy öntetként használhatod édes sütemények, palacsinták, grill sajtok vagy sültek mellé
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat: 100%-os gyümölcsvelő csomagajánlatok
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Áfonya gyümölcs főbb jellemzői
A fekete áfonya régóta ismert és alkalmazott gyümölcs a népi gyógyászatban is.
A gyümölcsök közül az áfonya antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb, polifenolokat és antocianinokat, flavonoidokat tartalmaz. Ezek az anyagok védik a szervezetet a káros szabadgyököktől, ezáltal felveszik a harcot az idő előtti öregedéssel és a DNS károsodás mértéklésével, amelyek általcsökken a rák kockázata.
Flavonoidok védenek a gyomorfekély kialakulása ellen, ellenállóvá teszik a bél nyálkahártyáját.
Az áfonya továbbá egy növényi inzulint, a neomirtillint tartalmazza, amely természetes módon járul hozzá a vércukorszint egyensúlyához. Nem csak a vércukorszintet ellensúlyozza, hanem a cukorbetegséggel járó egyéb szövődmények ellen is hat.
A látás egészsége érdekében is fogyaszthatjuk az áfonya bogyókat. Elősegíti a szem vérellátását, fontos szerepet játszik az ideghártya betegségek gyógyításában.
Hosszútávú fogyasztása javítja a farkasvakságot, enyhíti a rövidlátást.
Viszeres panaszok és rosacea esetén az áfonya csökkenti az apró bevérzéseket, mivel az áfonya erősíti az erek falát. Továbbá javítja a keringést, ezáltal a szív egészségét is támogatja.
Fogyasztása segít a bőrgyulladások csökkentésénél.