Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Áfonya (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:651 kJ/154 kcal
Zsír: 0,4 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 36 g
amelyből cukrok: 32 g
Rost: 2,4 g
Fehérje: 0,3 g
Só: <0,01 g
Tudtad?
A fekete áfonya régóta ismert és alkalmazott gyümölcs a népi gyógyászatban is.
A gyümölcsök közül az áfonya antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb, polifenolokat és antocianinokat, flavonoidokat tartalmaz. Ezek az anyagok védik a szervezetet a káros szabadgyököktől, ezáltal felveszik a harcot az idő előtti öregedéssel és a DNS károsodás mértéklésével, amelyek általcsökken a rák kockázata.
Flavonoidok védenek a gyomorfekély kialakulása ellen, ellenállóvá teszik a bél nyálkahártyáját.
Az áfonya továbbá egy növényi inzulint, a neomirtillint tartalmazza, amely természetes módon járul hozzá a vércukorszint egyensúlyához. Nem csak a vércukorszintet ellensúlyozza, hanem a cukorbetegséggel járó egyéb szövődmények ellen is hat.
A látás egészsége érdekében is fogyaszthatjuk az áfonya bogyókat. Elősegíti a szem vérellátását, fontos szerepet játszik az ideghártya betegségek gyógyításában.
Hosszútávú fogyasztása javítja a farkasvakságot, enyhíti a rövidlátást.
Viszeres panaszok és rosacea esetén az áfonya csökkenti az apró bevérzéseket, mivel az áfonya erősíti az erek falát. Továbbá javítja a keringést, ezáltal a szív egészségét is támogatja.
Fogyasztása segít a bőrgyulladások csökkentésénél.