Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Áfonya (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
651 kJ /154 kcal |
Zsír: |
0,4 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
36 g |
-amelyből cukrok: |
32 g |
Rost: |
2,4 g |
Fehérje: |
0,3 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a lekvár új arcát- receptötletek
Áfonyalekváros sajttorta pohárban
Hozzávalók (4 kis pohárhoz):
- 15 dkg natúr krémsajt
- 1 dl habtejszín (felverve)
- 1 evőkanál porcukor vagy édesítő
- 6–8 db zabkeksz durvára törve
- 4 teáskanál prémium áfonya lekvár
- opcionálisan: friss áfonya, citromhéj)
Elkészítés:
A krémsajtot a porcukorral kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt. Poharakba rétegezzük: alul zabkeksz, rá krém, a tetejére 1 teáskanál áfonya lekvár. Hűtőben lehűtve a legfinomabb.
Tudtad?
A fekete áfonya régóta ismert és alkalmazott gyümölcs a népi gyógyászatban is.
A gyümölcsök közül az áfonya antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb, polifenolokat és antocianinokat, flavonoidokat tartalmaz. Ezek az anyagok védik a szervezetet a káros szabadgyököktől, ezáltal felveszik a harcot az idő előtti öregedéssel és a DNS károsodás mértéklésével, amelyek általcsökken a rák kockázata.
Flavonoidok védenek a gyomorfekély kialakulása ellen, ellenállóvá teszik a bél nyálkahártyáját.
Az áfonya továbbá egy növényi inzulint, a neomirtillint tartalmazza, amely természetes módon járul hozzá a vércukorszint egyensúlyához. Nem csak a vércukorszintet ellensúlyozza, hanem a cukorbetegséggel járó egyéb szövődmények ellen is hat.
A látás egészsége érdekében is fogyaszthatjuk az áfonya bogyókat. Elősegíti a szem vérellátását, fontos szerepet játszik az ideghártya betegségek gyógyításában.
Hosszútávú fogyasztása javítja a farkasvakságot, enyhíti a rövidlátást.
Viszeres panaszok és rosacea esetén az áfonya csökkenti az apró bevérzéseket, mivel az áfonya erősíti az erek falát. Továbbá javítja a keringést, ezáltal a szív egészségét is támogatja.
Fogyasztása segít a bőrgyulladások csökkentésénél.