Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Ananász (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
615 kJ /145 kcal |
Zsír: |
0,2 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
35 g |
-amelyből cukrok: |
32 g |
Rost: |
0,9 g |
Fehérje: |
0,3 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a lekvár új arcát- receptötletek
Ananászlekváros csirkecomb tepsiben
Hozzávalók (4 főre):
- 4 egész csirkecomb
- só, bors, csipet chili, gyömbér
- 2 evőkanál szójaszósz
- 5 evőkanál prémium ananász lekvár
- 1 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
Elkészítés:
A combokat sózzuk, borsozzuk, egy tálban összekeverjük a lekvárt, szójaszószt, olajat és fokhagymát. A combokat bekenjük a keverékkel, tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 180 °C-on 40 percig sütjük. A végén levesszük a fóliát, és további 10–15 percig pirítjuk. Édes-savanyú, ragacsos mázat kap – rizs vagy kuszkusz mellé tökéletes.
Tudtad?
Az ananász az egyik leggyakrabban fogyasztott déligyümölcs. Különleges, finom íze mellett sokféle jótékony hatása van. Fogyasztásával hozzájárulunk a napi folyadékbevitelhez. Legértékesenn hatóanyaga a bromelin nevű enzim. Ez az enzim javítja az emésztési folyamatokat, a fehérjék bontásának gyorsításával.
Emelett magas C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja az általános közérzetet, pozitívan hat az immunrendszerre. Nyomelemek közül mangánban gazdag. Az ananászt használják fogyókúrák alkalmával is mivel alacsony a kalóriatartalma, és csökkenti az édesség utáni vágyat.