Miért válaszd a Kutyori 100%-os gyümölcsvelőket?
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot, édesítőszereket, tartósítószert, színezéket –és aromákat; csak a gyümölcs kipréselt levét.
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
- Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os gyümölcsvelők felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- Használd öntetként desszerethez, a gyümölcsvelők intenzív íze jól kiegészíti az édes ízeket.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
Összetevők: csipkebogyó (100 g gyümölcsvelő 150 g csipkebogyó felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia: |
330 kJ /78 kcal |
Zsír: |
1,3 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
12,2 g |
-amelyből cukrok: |
9,2 g |
Rost: |
1,5 g |
Fehérje: |
3,6 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a gyümölcsvelők új arcát- receptötletek
Csipkebogyós rizottó karamellizált hagymával
Hozzávalók:
- 15 dkg rizottórizs (pl. arborio)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál csipkebogyó velő
- 0,5 dl száraz fehérbor (opcionális)
- 5 dl alaplé
- 1 evőkanál vaj + reszelt parmezán
- Só, bors
Elkészítés:
A hagymát pirítsd meg vajon, majd add hozzá a rizst. Fokozatosan öntsd fel alaplével, folyamatosan kevergetve. Amikor majdnem kész, keverd bele a csipkebogyó velőt és a sajtot. A végeredmény selymes, savanykás-édes, különleges rizottó.
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat.
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Tudtad?
A csipkebogyó vitaminok közül bővelkedik A-, B1-, B2-, K-, P- és C- vitaminban. Vitaminok mellett fontos szénhidrátokat, rostokat, folsavat, alma- és citromsavat tartalmaz.
Ásványi anyagokban, cinkben, rézben és antioxidánsokban ( polifenolokben) gazdag. Ezeknek köszönhetően hatékonyan erősíti az immunrendszert. Antioxidánsai megkötik a szabadgyököket, ezáltal lassítja a bőr öregedési folyamatait.
Flavonoidjai csökkentik a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, ami a vérkeringés normalizálásával hozzájárul az érrendszeri betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.
Ásványi anyagok közül vasban és magnéziumban ugyancsak bővelkedik. Az emésztésre is pozitív hatást gyakorol. A csipkebogyóban található rostok javítják az emésztést, helyreállítja a megfelelő székletürítést, azáltal tisztítja a bélrendszert a lerakódott mérgektől és salakanyagoktól.
Leveléből készített tea hatékony vízhajtó, eltávolítja a felgyülemlett vizet és megelőzi az újbóli vizesedést. Vízhajtó tulajdonsága miatt csökkenti a vesekövek kialakulásának kockázatát. Speciális hatóanyaga a tilirozid segít eltüntetni a hasi zsírt.
Mivel szabályozza az inzulin -és vércukorszintet a cukorbetegség kezelésekor is jó szolgálatot tehet a csipkebogyó fogyasztása.
További előnye, hogy fogyasztásával fokozható a csontképződés és megelőzhető a zsírmáj kialakulása.