Miért válaszd a Kutyori fitt lekvárt?
- Magas gyümölcstartalom – valódi gyümölcsből, így kompromisszummentes ízélményt kapunk, csökkentett cukortartalom mellett
- Hagyományos ízvilág, amit az egész család szeretni fog, de ideális választás aktív életmódot követőknek vagy diétázóknak
- Csökkentett energia- és szénhidráttartalom
- Mesterséges színezék és aroma nélkül – csak a gyümölcs természetes íze
- Tartósítószermentes – kíméletes hőkezeléssel tartósítjuk. Felbontás után viszont hűtőben kell tárolni.
Fitt lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcsl ekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg vele kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz, és fogyaszd tízóraira vagy uzsonnára
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamit
- Kínáld sajtok vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Áfonya (70%), édesítószerek: xilit (nyírfacukor) , eritritol , ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin, citromlé ( 0,5%),édesítőszer: szukralóz
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
273 kJ/ 65 kcal |
Zsír: |
0,5 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
27 g |
-amelyből cukrok: |
3,5 g |
-amelyből poliolok: |
20 g |
Rost: |
1,7 g |
Fehérje: |
0,6 g |
Só: |
< 0,01 g |
Fedezd fel a fitt lekvárok új arcát- receptötletek
Zabkeksz tojás és cukor nélkül
Hozzávalók (12 db):
- 1 érett banán
- 8 dkg apró zabpehely
- 2 evőkanál áfonya fitt lekvár
- 1 evőkanál darált dió vagy mandula
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A banánt villával pépesítjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót.Vizes kézzel kis korongokat formázunk, sütőpapíron 180 °C-on kb. 15 percig sütjük. Kívül enyhén ropogós, belül puha kekszek tízórai, uzsonnára, nasinak.
Szeretnél megajándékozni valakit egy szuper Fitt termékekből álló ajándékcsomaggal? Ide kattintva megtalálod kész ajdékcsomagukat Fitt ajándékcsomag
Tudtad?
A fekete áfonya régóta ismert és alkalmazott gyümölcs a népi gyógyászatban is.
A gyümölcsök közül az áfonya antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb, polifenolokat és antocianinokat, flavonoidokat tartalmaz. Ezek az anyagok védik a szervezetet a káros szabadgyököktől, ezáltal felveszik a harcot az idő előtti öregedéssel és a DNS károsodás mértéklésével, amelyek általcsökken a rák kockázata.
Flavonoidok védenek a gyomorfekély kialakulása ellen, ellenállóvá teszik a bél nyálkahártyáját.
Az áfonya továbbá egy növényi inzulint, a neomirtillint tartalmazza, amely természetes módon járul hozzá a vércukorszint egyensúlyához. Nem csak a vércukorszintet ellensúlyozza, hanem a cukorbetegséggel járó egyéb szövődmények ellen is hat.
A látás egészsége érdekében is fogyaszthatjuk az áfonya bogyókat. Elősegíti a szem vérellátását, fontos szerepet játszik az ideghártya betegségek gyógyításában.
Hosszútávú fogyasztása javítja a farkasvakságot, enyhíti a rövidlátást.
Viszeres panaszok és rosacea esetén az áfonya csökkenti az apró bevérzéseket, mivel az áfonya erősíti az erek falát. Továbbá javítja a keringést, ezáltal a szív egészségét is támogatja.
Fogyasztása segít a bőrgyulladások csökkentésénél.

