Miért válaszd a Kutyori fitt lekvárt?
- Magas gyümölcstartalom – valódi gyümölcsből, így kompromisszummentes ízélményt kapunk, csökkentett cukortartalom mellett
- Hagyományos ízvilág, amit az egész család szeretni fog, de ideális választás aktív életmódot követőknek vagy diétázóknak
- Csökkentett energia- és szénhidráttartalom
- Mesterséges színezék és aroma nélkül – csak a gyümölcs természetes íze
- Tartósítószermentes – kíméletes hőkezeléssel tartósítjuk. Felbontás után viszont hűtőben kell tárolni.
Fitt lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcsl ekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg vele kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz, és fogyaszd tízóraira vagy uzsonnára
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamit
- Kínáld sajtok vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők:Kajszibarack (70%), édesítőszer: xilit (nyírfacukor), eritritol, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin, citromlé ( 0,5%), édesítőszer: szukralóz
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
262 kJ/ 63 kcal |
Zsír: |
0,4 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
27 g |
-amelyből cukrok: |
6,5 g |
-amelyből poliolok: |
20 g |
Rost: |
1,8 g |
Fehérje: |
0,7 g |
Só: |
< 0,01 g |
Fedezd fel a fitt lekvárok új arcát- receptötletek
Mustáros-sárgabarackos pác csirkemellhez
Hozzávalók (2 adag):
- 2 db csirkemellfilé
- 2 teáskanál kajszibarack fitt lekvár
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál olívaolaj
- Só, bors, fokhagyma ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókból pácot keverünk, bekenjük vele a csirkét, és 30 percet állni hagyjuk.Sütőben vagy grillen készre sütjük.
Szeretnél megajándékozni valakit egy szuper Fitt termékekből álló ajándékcsomaggal? Ide kattintva megtalálod kész ajdékcsomagukat Fitt ajándékcsomag
Tudtad?
Július elejétől terem itthon a kajszibarack, amelyet nagyon is érdemes lesz fogyasztanod, hiszen annyi jó hatással bír. kajszi nagy mennyiségű béta-karotint, luteint és zeaxantint tartalmaz. Ezek mind erőteljes antioxidánsok, amelyek segítenek a testben levő szabad gyökök elleni küzdelemben. Fontos az is, hogy megmosva, de héjával együtt fogyasszuk, mivel ez a része is rostban gazdag és tápanyagokban dús. A magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést.
A kajszibarack több olyan vegyülettel büszkélkedhet, amelyek nélkülözhetetlenek a szem egészségéhez, többek közt ilyen például az A- és E-vitamin. De magas a béta-karotin-, lutein-, zeaxanthin-, valamint C-vitamin tartalma is. Ez azért fontos, mert ezek a tápanyagok megvédik a szemet a károsodásoktól.
Külsőleg, pakolásnak is használhatjuk ezt a szuper zamatos gyümölcsöt. A barackból és barackmagból készült szépségápolási termékek régóta népszerűek, mivel a gyümölcs rengeteg olyan ásványi anyagot tartalmaz, amely értékes a bőr számára.