Miért válaszd a Kutyori fitt lekvárt?
- Magas gyümölcstartalom – valódi gyümölcsből, így kompromisszummentes ízélményt kapunk, csökkentett cukortartalom mellett
- Hagyományos ízvilág, amit az egész család szeretni fog, de ideális választás aktív életmódot követőknek vagy diétázóknak
- Csökkentett energia- és szénhidráttartalom
- Mesterséges színezék és aroma nélkül – csak a gyümölcs természetes íze
- Tartósítószermentes – kíméletes hőkezeléssel tartósítjuk. Felbontás után viszont hűtőben kell tárolni.
Fitt lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg vele kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz, és fogyaszd tízóraira vagy uzsonnára
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamit
- Kínáld sajtok vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Tőzegáfonya (70%), édesítőszer: xilit (nyírfacukor), eritritol, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin, citromlé (0,5%), édesítőszer: szukralóz
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
266 kJ/ 65 kcal |
Zsír: |
0,4 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
27 g |
-amelyből cukrok: |
2 g |
-amelyből poliolok: |
20 g |
Rost: |
3,3 g |
Fehérje: |
0,3 g |
Só: |
< 0,01 g |
Fedezd fel a fitt lekvárok új arcát- receptötletek
Töltött sült alma (müzlis, cukormentes verzió)
Hozzávalók (2 adag):
- 2 nagyobb alma
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 teáskanál tőzegáfonya fitt lekvár
- 1 teáskanál aprított dió vagy mandula
- Fahéj, vanília (opcionálisan)
Elkészítés:
Az almák magházát kivájjuk. A zabpelyhet, lekvárt, diót összekeverjük, és megtöltjük vele az almákat.
180 °C-on kb. 20 percig sütjük. Melegen és hidegen is finom, hozzáadott cukor nélkül.
Szeretnél megajándékozni valakit egy szuper Fitt termékekből álló ajándékcsomaggal? Ide kattintva megtalálod kész ajdékcsomagukat Fitt ajándékcsomag
Tudtad?
Már az amerikai indiánok is használták a tőzegáfonyát gyulladások kezelésére. Az európaiak általuk ismerték meg a tőzegáfonya gyógyító hatását, ami azóta elterjedt.
A tőzegáfonya is (mint számos más bogyós gyümölcs) tápanyagokban gazdag, nagyon jó hatással van a szervezetünkre. A tőzegáfonya sem maradhat ki ebből a listából: különösen gazdag C-, E- és K-vitaminokban, mangánban és rézben, és a rosttartalma is kiemelkedő.
Emellett pedig legalább két tucat olyan különleges tápanyagot, ún. fitonutrienst találhatunk benne, melyeknek többek között antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásaik vannak.
A magas antioxidáns tartalma csökkentik a rossz ( LDL) koleszterin szintet, tisztítják az ereket.
A tőzegáfonya elsősorban a húgyúti bakteriális fertőzések megelőzésére, kezelésére ajánlott. Ezek a fertőzések gyakrabban alakulnak ki nőknél, de az 50 év feletti férfiak prosztatagyulladásának szintén velejárója lehetnek a húgyúti fertőzések.A tőzegáfonya húgyúti gyulladásos folyamatokért felelős E.coli baktérium hatástalanításában segít a szervezetnek.
A tőzegáfonya segít a diétázóknak és fogyókúrázóknak, ugyanis alacsony a kalória szintje, és nem okoz hirtelen vércukorszintemelkedést.
Sok élelmi rost is található a gyümölcsben azáltal a fogyasztása telítettség érzést okoz, így tovább bírjuk étkezés nélkül.
Mindezek mellett a tőzegáfonya javítja a bőr állapotát. A rezveratrol nevű antioxidáns, amelyet a tőzegáfonya tartalmaz, segít a pattanások eltüntetésében. A vértisztító hatása miatt javulnak a májfunkciók, emiatt segít az ekcémában, aknében, pikkelysömörben szenvedőknek.
