Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Piros ribizli (14 %),fekete ribizli (14%), eper ( 14%), málna ( 14%), áfonya (14%), kristálycukor, ivóvíz sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
654 kJ /154 kcal |
Zsír: |
0,5 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
35 g |
-amelyből cukrok: |
31 g |
Rost: |
3,3 g |
Fehérje: |
0,8 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a lekvár új arcát- receptötletek
Erdei gyümölcsös morzsasüti (crumble)
Hozzávalók (6–8 adaghoz):
- 6–8 evőkanál prémium erdei gyümölcs lekvár
- 25 dkg alma vagy körte (meghámozva, kockázva)
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg barna cukor vagy édesítő
- fahéj, citromlé (opcionálisan)
Elkészítés:
Egy sütőtál aljába tesszük az almakockákat, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és elosztjuk rajtuk az erdei gyümölcs lekvárt.
A morzsához a lisztet, zabpelyhet, vajat és cukrot kézzel összemorzsoljuk, majd egyenletesen a gyümölcsrétegre szórjuk.
180 °C-on kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz.
Tudtad?
A bogyós gyümölcsökrendkívül gazdag vitaminokban, antioxidánsokban és rostokban. Ezek az anyagok segítenek a szervezetben lévő szabad gyökök semlegesítésében, így lassíthatják az öregedési folyamatokat éa csökkenthetik a krónikus betegségek, például a szív- és érrendszeri problémák vagy daganatos megbetegedések kockázatát.
A magas rosttartalom támogatja az emésztést és hozzájárul a vércukorszint szabályozásához.