Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -A sűrített szilvalekvár pedig ebben a kategóriában még különlegesebb, hiszen csak szilvából készül.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- 100 g sűrített szilvalekvárhoz 350 g szilvát használunk fel
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Szilva
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
990 kJ /233 kcal |
Zsír: |
0,4 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
55 g |
-amelyből cukrok: |
49,6 g |
Rost: |
1,6 g |
Fehérje: |
1,6 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a lekvár új arcát- receptötletek
Sűrített szilvalekváros derelye
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 25 dkg finomliszt
- 1 tojás
- kb. 1–1,5 dl víz
- csipet só
- 8–10 teáskanál sűrített szilvalekvár
- zsemlemorzsa pirítva, kevés olajjal
- porcukor vagy fahéj (tálaláshoz)
Elkészítés:
A lisztet, tojást, sót és annyi vizet összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, mindegyikre teszünk 1 teáskanál sűrített szilvalekvárt. Háromszögbe vagy téglalapba hajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk. Lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük (amikor feljönnek, még 1–2 perc).
Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tudtad?
A szilva jellegéből adódóan magas vitamintartalmú gyümölcs. A szilva kiváló C-vitamin forrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban. A szilva hashajtó hatású, a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben.