Kutyori -Konyha 100%-os homoktövis gyümölcsvelő
A Kutyori-Konyha gyümölcsvelő többféleképpen felhasználható.
Családi körben akár az egészségmegőrzés céljából, ugyanis bár élvezeti értéke nem kimagasló amiatt, hogy semmilyen hozzáadott édesítőszert és cukrot sem tartalmaz, így a gyümölcs való ízvilága érvényesül, de rendkívül magas gyümölcsrost tartalma miatt emésztés segítő és vitalizáló hatással bír.
Tudnivaló, hogy a homoktövisből készült gyümölcsvelő legjobb felhasználási módja, ha reggel egy kis kanállal elkeverünk a kedvenc reggeli italunkba, így fogyasztásával akár kiválthatjuk a jól megszokott vitaminkészítményeket is.
Ha maximálisan élvezni szeretnénk az homoktövis fiatalító és rengeneráló hatását, továbbá magas C-vitamin tartalmát akkor este is fogyaszthatjuk. Tudniillik, hogy C-vitamin tartalma a citrom C-vitamin tartalmának tízszerese.
Speciális zsírsavösszetétele révén csökkenti a vér koleszterinszintjét, s így lassítja az érelmeszesedési folyamatok kialakulását. Zsíroldó hatású, így védi a májat.
Hölgyeknek kifejezetten javallott a napi fogyasztása, hiszen összetételének köszönhetően a narancsbő kialakulását is csökkenti. Hajhullás csökkentő és ránctalanító hatása miatt akár kúraként való felhasználása is javasolt.
Főbb jellemzői
- Magas növésű, ágas-bogas (3-5 m), gazdagon elágazó tövises cserje.
- A termés vöröslő narancssárga, savanykás ízű bogyó
- Gyümölcse Magyarországon őshonos és régóta ismert, de a feldolgozásából készült lekvárok, szörpök és gyümölcsvelők csak az elmúlt évtizedben kerültek bele a köztudatba
- Ellenállóvá tesz az emésztési zavarokkal szemben, továbbá a krónikus bélhuruttal, bélfertőzésekkel, hasmenéssel szemben, és a szájbetegségeknél is jó szolgálatot tesz.
- A homoktövis védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekezőképességét és késlelteti az öregedési folyamatokat
- Rendkívül magas a C-vitamin tartalma
- E-vitamin tartalma (202,9 mg/100g) magasabb, mint a szójababé, a búzáé és a kukoricáé
Elkészítés és felhasználás
A gyümölcsvelő elkészítési módja
A homoktövis bogyót egy erre speciálisan kialakított készülékkel levelőzzük, majd a folyamat végén kipasztőrözzük, hogy a káros anyagok elpusztuljanak és egy lezárt üvegben a gyümölcs értékeit megőrizzük. A szavatossági időt a címkén olvasható, felbontás után pedig hűtőben tárolható.
A Kutyori Konyha 100%-os homoktövis gyümölcsvelő felhasználása
1 kiskanállal keverjünk el a reggeli és vagy esti forró italunkba. E mellett akár savanyú szószként és öntetként is felhasználható édes sütemények, palacsinták és grillsajtok mellé.
Kutyori Konyha gyümölcsvelő
- Kézműves termékek
- Prémium minőség
- 100%-os gyümölcstartalom
- Hagyományos receptúra
- Magas élelmiszerbiztonsági követelmények
- Több tíz éves tapasztalat
- Magas rost- és vitamintartalmú készítmények
- Magyar termék
- Glutén- és Laktózmentes termékek, amelyek a támogatják a kiegyensúlyozott egészséges és növényi alapú táplálkozást
A homoktövis gyümölcsvelő összetétele
100 g termék 120 g homoktövis felhasználásával készült.
A 100%-os Kutyori Konyha gyümölcsvelő fogyasztásának előnyei