Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Málna (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
687 kJ /163 kcal |
Zsír: |
0,6 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
36 g |
-amelyből cukrok: |
31 g |
Rost: |
4,7 g |
Fehérje: |
0,9 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a lekvár új arcát- receptötletek
Málnalekváros piskótatekercs
Hozzávalók ( kb. 10 szelet):
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
- 6–8 evőkanál prémium málnalekvár
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük.
A két részt óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, 180 °C-on kb. 10–12 percig sütjük (ne száradjon ki!). A megsült piskótát még melegen konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük és kihűtjük. Ezután kitekerjük, megkenjük málnalekvárral, majd visszatekerjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
Tudtad?
Málna gazdag C-, B1-, B2- vitaminban, színanyagokban. Ezek mellett gyümölcssavakat, cserzőanyagokat és növényi rostokat is tartalmaz.
Értékes tápanyag benne lévő gyümölcscukor.
Az ásványok és nyomelemek közül kiemelkedő kalcium-, kálium-, magnézium- és vastartalma.Ezen hatóanyagok miatt a gyümölcs fogyasztása segíti a vércukorszintet normális értéken tartani,csökkenti a magas vérnyomást, segíti a menstruációs zavarokat.