Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Őszibarack (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin, vanília ( 0,01 %)
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
599 kJ /141 kcal |
Zsír: |
0,3 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
33 g |
-amelyből cukrok: |
31 g |
Rost: |
1,8 g |
Fehérje: |
0,7 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a lekvár új arcát- receptötletek
Vaníliás őszibarackos tejbegríz tepsiben
Hozzávalók (kb. 20×30 cm-es tepsihez):
- 1 liter tej
- 10 dkg búzadara
- 1 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 tojás
- 6–8 evőkanál prémium vaníliás őszibarack lekvár
- kevés vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tejből, búzadarából, cukorból és vaníliás cukorból sűrű tejbegrízt főzünk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojást. Vajjal kikent tepsibe simítjuk, a tetejére kanállal rápöttyözzük a lekvárt, majd kanál hátával kissé elhúzogatjuk.
180 °C-on kb. 25 percig sütjük, míg kissé megpirul a teteje.
Tudtad?
Az őszibarack nemcsak finom és lédús gyümölcs, hanem számos egészségügyi előnyt is kínál. Gazdag A- és C-vitaminban, amelyek támogatják az immunrendszert, javítják a bőr állapotát és segítik a sejtregenerációt. Magas víztartalma miatt kiválóan hidratál, különösen a nyári melegben. Rosttartalma elősegíti az emésztéstés a bélrendszer egészséges működését. Emellett antioxidánsai (mint a polifenolok) segítenek a gyulladások csökkentésében és a sejtek védelmében.