Miért válaszd a Kutyori 100%-os gyümölcsvelőket?
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot, édesítőszereket, tartósítószert, színezéket –és aromákat; csak a gyümölcs kipréselt levét.
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
- Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os gyümölcsvelők felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- Használd öntetként desszerethez, a gyümölcsvelők intenzív íze jól kiegészíti az édes ízeket.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
Összetevők: mangó (100 g gyümölcsvelő 115 g mangó felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia: |
246 kJ /58 kcal |
Zsír: |
0,1 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
13,4 g |
-amelyből cukrok: |
12,7 g |
Rost: |
0,9 g |
Fehérje: |
0,4 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a gyümölcsvelők új arcát- receptötletek
Mangós túrókrém pohárban
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál mangó velő
- 1-2 teáskanál méz (vagy eritrit)
- Kis poharak, a tetejére zabkeksz morzsa vagy gyümölcs
Elkészítés:
Keverd össze a túrót a mangóval és mézzel, kanalazd pohárba, szórd meg egy kevés morzsával. Ennyi! Tökéletes uzsonna vagy vendégváró, és még a gyerekek is szívesen megeszik.
Mangós-mustáros pác csirkéhez
Hozzávalók:
2 evőkanál mangó velő
1 teáskanál mustár
1 teáskanál olaj
Csipet só, bors
Kevés fokhagyma (reszelve – elhagyható)
Elkészítés:
Keverd ki a hozzávalókat, kend be vele a csirkehúst (comb, mell, szárny, ami van), és hagyd állni legalább 30 percet. Sütőben vagy grillen megsütve szépen karamellizálódik, az íze pedig friss, gyümölcsös, kicsit egzotikus – de nem tolakodó.
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat.
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Tudtad?
A mangó nemcsak finom és lédús trópusi gyümölcs, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.Tele van vitamonakkal. Főleg A-, B-, K-,C- vitaminban gazdag, emeltt pedig nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot.
A mangóban található enzimek – mint az amiláz – segítik a szénhidrátok lebontását, ezáltal könnyítik az emésztést. Rosttartalma is hozzájárul az egészséges bélműködéshez.
A mangó gazdag antioxidánsokban (pl. mangiferin, zeaxantin, lutein), amelyek segítenek a sejtkárosító szabad gyökök semlegesítésében, ezzel csökkentve a krónikus betegségek kockázatát.
A benne lévő kálium és magnézium hozzájárulhat a vérnyomás szabályozásához, míg az antioxidánsok és rostok a szív- és érrendszeri egészséget támogatják.
A mangó A-vitaminban, valamint luteinben és zeaxantinban gazdag, melyek hozzájárulhatnak a retina védelméhez és csökkenthetik az időskori látásromlás esélyét.
És plusz egy érdekesség:
A mangó természetes cukortartalma mellett triptofánt is tartalmaz, amely a „boldogsághormonként” ismert szerotonin termelésében játszik szerepet.