Miért válaszd a Kutyori esszencia szirupot?
- Nem tartalmaz színezékeket és aromákat, az esszencia szirupokban csak a növények valódi ízvilága alkot tökéletes harmóniát, ahogy a természet megalkotta
- Természetes alapanyagokból készülnek – a különleges, tiszta ízélményért.
- Tartósítószert nem tartalmaz, hőkezeléssel tartósítjuk a termékeket, így felbontás után hűtőben kell tárolni
- Az esszencia szirupok sokoldalúan felhasználhatók: frissítő italokhoz, koktélokhoz, limonádéba, desszertekhez, salátákhoz vagy akár különleges gasztronómiai ötletekhez is.
Esszencia szirupok felhasználási javaslatai:
- Fogyasztásuk vízzel vagy szódavízzel 1:8 arányban hígítva javasolt
- Nyáron a legjobb hűtve fogyasztva
- Dobd fel egy mentalevéllel, jégkockával és máris egy nyári hűsítő limonádét kapsz
- Alkoholos-és alkoholmentes koktélok is készíthetőek belőle
- Kevered össze a citromfű szirpot egy kis eper szörppel: az eper édessége és a citromfű fűszeressége kivállóan harmonizálnak egymással.
Összetevők: Ivóvíz,kristálycukor, citromlé (sűrítményből visszahígítva), citromfű (3%)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia: |
954 kJ /225 kcal |
Zsír: |
<0,1 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
56 g |
-amelyből cukrok: |
55 g |
Rost: |
<0,1 g |
Fehérje: |
<0,1 g |
Só: |
<0,1 g |
Fedezd fel a szörp új arcát- receptötletek
Citromfüves panna cotta
Hozzávalók (4 adag):
- 4 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál citromfű esszencia szirup
- Friss gyümölcs vagy citromfűlevél a tálaláshoz
Elkészítés:
A tejszínt és a tejet melegítsd össze, keverd hozzá a zselatint, majd amikor langyosra hűlt, add hozzá a szirupot. Öntsd poharakba, hűtsd ki, majd tálald friss gyümölccsel vagy citromfű levélllel.
Tudtad?
A citromfű régóta ismert természetes nyugtatóként. Hatékony segítség lehet a mindennapi stressz és a szorongás enyhítésében, különösen, ha ezek alvászavarokat, például álmatlanságot okoznak. Nyugtató hatása a szerotonin felszabadulásának támogatásán keresztül fejti ki hatását, így segít megnyugtatni az idegrendszert.
Ezen felül enyhe vízhajtóként is működik, ami hasznos lehet puffadás és vízvisszatartás esetén.
Egyes kutatások szerint a citromfű támogatja a vérnyomás szabályozását, legyen szó akár magas, akár alacsony értékekről. Citrát-tartalmának köszönhetően szerepet játszhat a normál inzulinszint fenntartásában is: rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az éhomi vércukorszint javulásához és a trigliceridszint csökkenéséhez.
Emellett a citromfű gyomor- és emésztőrendszeri panaszokra is jótékonyan hat. Antimikrobiális és görcsoldó tulajdonságai révén segíti az emésztést, erősíti a gyomrot, mérsékli a gyomorsav mennyiségét, enyhíti a puffadást, a gyomorégést, a hányingert és a gyomorrontás tüneteit is.