Miért válaszd a Kutyori esszencia szirupot?
- Nem tartalmaz színezékeket és aromákat, az esszencia szirupokban csak a növények valódi ízvilága alkot tökéletes harmóniát, ahogy a természet megalkotta
- Természetes alapanyagokból készülnek – a különleges, tiszta ízélményért.
- Tartósítószert nem tartalmaz, hőkezeléssel tartósítjuk a termékeket, így felbontás után hűtőben kell tárolni
- Az esszencia szirupok sokoldalúan felhasználhatók: frissítő italokhoz, koktélokhoz, limonádéba, desszertekhez, salátákhoz vagy akár különleges gasztronómiai ötletekhez is.
Esszencia szirupok felhasználási javaslatai:
- Fogyasztásuk vízzel vagy szódavízzel 1:8 arányban hígítva javasolt
- Nyáron a legjobb hűtve fogyasztva
- Dobd fel egy mentalevéllel, jégkockával és máris egy nyári hűsítő limonádét kapsz
- Alkoholos-és alkoholmentes koktélok is készíthetőek belőle
- Kevered össze a citromfű szirpot egy kis eper szörppel: az eper édessége és a citromfű fűszeressége kivállóan harmonizálnak egymással.
Összetevők: Ivóvíz,kristálycukor, citromlé (sűrítményből visszahígítva), citromfű (3%)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia: 954 kJ/225 kcal
Zsír: < 0,1 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 56 g
amelyből cukrok: 55 g
Rost: < 0,1g
Fehérje: <0,1 g
Só: <0,1 g
Tudtad?
A citromfű régóta ismert természetes nyugtatóként. Hatékony segítség lehet a mindennapi stressz és a szorongás enyhítésében, különösen, ha ezek alvászavarokat, például álmatlanságot okoznak. Nyugtató hatása a szerotonin felszabadulásának támogatásán keresztül fejti ki hatását, így segít megnyugtatni az idegrendszert.
Ezen felül enyhe vízhajtóként is működik, ami hasznos lehet puffadás és vízvisszatartás esetén.
Egyes kutatások szerint a citromfű támogatja a vérnyomás szabályozását, legyen szó akár magas, akár alacsony értékekről. Citrát-tartalmának köszönhetően szerepet játszhat a normál inzulinszint fenntartásában is: rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az éhomi vércukorszint javulásához és a trigliceridszint csökkenéséhez.
Emellett a citromfű gyomor- és emésztőrendszeri panaszokra is jótékonyan hat. Antimikrobiális és görcsoldó tulajdonságai révén segíti az emésztést, erősíti a gyomrot, mérsékli a gyomorsav mennyiségét, enyhíti a puffadást, a gyomorégést, a hányingert és a gyomorrontás tüneteit is.