A nyár íze minden évszakban.
Illatos, szaftos, házias – a Kutyori-Konyha házi, konyhakész, natúr lecsója igazi klasszikus, amelyet úgy készítünk, ahogy otthon is tennéd: roppanós paprikából, zamatos paradicsomból, hagymával és egy csipet gondoskodással. Tartósítószer nélkül, hagyományos módon, hogy a valódi ízek domináljanak.

Kutyori házi, konyhakész lecsó 650 g

Cikkszám: 
KK-61-01-650
Gyümölcstartalom: 100 g termék 138 g zöldség felhasználásával készült
2 560 Ft
Raktáron
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
Adatok
Tömeg:
980 g/db
Részletek

Miért válaszd a Kutyori házi lecsót?

  • Valódi zöldségekből, adalékanyagok nélkül. Napérlelte paradicsomből, sült paprikával, dinsztelt hagymával készítve.  
  • Hagyományos, kézműves receptúra 
  • Nem túl zsíros, nem túl híg – pont olyan, amilyennek lennie kell
  • Mert az egyszerű a legfinomabb
  • Kristálycukrot nem tartalmaz, mert valódi, napérlelte paradicsomból készült
  • Tartósítószert és más adalékanyagokat sem tartalmaz

Házi lecsó felhasználási javaslatai: 

  • Önmagában melegítve is készétel
  • Főtt tojással, sült kolbásszal vagy rizzsel tálalva laktató fogás
  • Tésztaszószként vagy melegszendvics alapként is működik
  • Tökéletes egy gyors nyári vacsorához – akár télen is!

 

Összetevők: paradicsom, paprika, vöröshagyma, napraforgó olaj, só
100 g natúr lecsóhoz 98 g paradicsomot, 30 g paprikát és 10 g vöröshagymát használtunk fel.

Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben: 

Energia:418 kJ/100 kcal 

Zsír: 5,8 g 

amelyből telített zsírsavak: <1,0 g 

Szénhidrát: 9 g 

amelyből cukrok: 4,5 g 

Rost: 3,3 g 

Fehérje: 1,4 g 

Só: 1,5 g  

Tudtad?

A lecsó (németül Letscho, szláv nyelveken lečo) több közép-európai konyhában is ismert, de a magyar változat különösen népszerű és jellegzetes: erőteljesebb fűszerezéssel, gyakran szalonnával, kolbásszal vagy tojással gazdagítva készül.

A 19. század végén kezdett megjelenni a magyar konyhában, miután a paprika és a paradicsom is meghonosodott hazánkban. A két zöldség kombinációja azóta is a magyar nyár egyik legkedveltebb alapja – a paradicsom szaftossága és a paprika édessége tökéletesen kiegészíti egymást.

Bár hasonló zöldségragukat más országokban is készítenek (pl. a francia ratatouille vagy az olasz peperonata), a magyar lecsó egyedi ízvilágával és elkészítési módjával világszerte a magyar gasztronómia egyik ismert fogásává vált – sőt, sok külföldi szakácskönyv is külön említi.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kutyori házi, konyhakész lecsó 650 g
Kutyori házi, konyhakész lecsó 650 g
2 560 Ft
Belépés
vagy
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok