Miért válaszd a Kutyori-Konyha grill lekvárjait ?
- A levendula nem uralkodik el az ízen, csak lágyan körbeöleli az epret.
- Minden üveg egyedi odafigyeléssel, kis tételben készül, hogy megőrizzük az ízek tisztaságát.
- Tartósítószer és mesterséges adalék nélkül készül
- Elegáns megjelenésükkel és egyedi ízviláguk miatt kiváló gasztro ajándék lehet bármilyen alkalomra.
- A chutney-k és grill lekvárok a nyári összejövetelek, kerti sütögetések elengedhetetlen kellékei – egy-egy különleges mártással igazán emlékezetessé teheted a vendégvárást.
Grill lekvárok felhasználási javaslatai:
- Használd csirkemell és csirkecomb pácolásához
- Alkalmas sült bárány és libamáj kisérőjeként
- Kecskesajt vagy brie mellé: Egy kis kanál belőle tökéletes párost alkot a lágy, karakteres sajtokkal.
- Sült zöldségekhez vagy tofuhoz is bátran kínálhatod.
- Gyümölcsökkel elkeverve salátának is alkalmas.
Összetevők:Eper (70%), kristálycukor, ivóvíz, levendula virág, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben:
Energia:615 kJ/145 kcal
Zsír: 0,4 g
amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 34 g
amelyből cukrok: 31 g
Rost: 1,7 g
Fehérje: 0,5 g
Só: <0,01 g
Tudtad?
A levendulát nemcsak illóolajként vagy fürdősókban használják – a gasztronómiában is egyre népszerűbb. Franciaország déli részén például gyakran társítják eperrel, hiszen a virágos jegyek kiemelik a gyümölcs édességét.
A chutney eredetileg Indiából származik, ahol a fűszeres, gyümölcsös mártásokat húsok mellé tálalták, hogy kiegyensúlyozzák az erőteljes ízeket. Az angol gyarmatosítók révén jutott el Európába, ahol a receptek új alapanyagokkal és fűszerekkel gazdagodtak. Ma már a chutney a modern gasztronómia egyik legizgalmasabb kiegészítője, amely az édes, savanyú és fűszeres ízek játékával teszi izgalmassá az étkezéseket.