A Kutyorikonyha levendulás eper grill lekvár egy igazi nyári különlegesség, amelyben a napérlelte, lédús eper találkozik a levendula diszkrét, elegáns virágos aromájával. Ez az izgalmas párosítás friss, mégis megnyugtató ízvilágot teremt, amely tökéletesen illik könnyedebb húsokhoz, sajtokhoz vagy akár vegetáriánus fogásokhoz is. Egy leheletnyi levendula elég ahhoz, hogy az eper új arcát mutassa meg – különleges, mégsem túlzó.

Kutyori levendulás eper grill lekvár 380 g

Cikkszám: 
5999887518911
Termékcsalád: Kutyori Konyha Chutney és grill lekvár
Elérhetőség: Raktáron
Szállítás várható napja: 2025.08.06
Gyümölcstartalom: 70%
Kiemelt tulajdonságok: Magas gyümölcstartalom, Színezék- és aroma mentes, Tartósítószer mentes, Édesítőszer nélkül
Szállítási költség: 990 ft-tól
1 790 Ft
Raktáron
A vásárlás után járó pontok: 54 Ft
Adatok
Tömeg:
380 g/db
Részletek

Miért válaszd a Kutyori-Konyha grill lekvárjait ? 

  • A levendula nem uralkodik el az ízen, csak lágyan körbeöleli az epret.
  • Minden üveg egyedi odafigyeléssel, kis tételben készül, hogy megőrizzük az ízek tisztaságát.
  • Tartósítószer és mesterséges adalék nélkül készül
  • Elegáns megjelenésükkel és egyedi ízviláguk miatt kiváló gasztro ajándék lehet bármilyen alkalomra.
  • A chutney-k és grill lekvárok a nyári összejövetelek, kerti sütögetések elengedhetetlen kellékei – egy-egy különleges mártással igazán emlékezetessé teheted a vendégvárást.

Grill lekvárok felhasználási javaslatai: 

  • Használd csirkemell és csirkecomb pácolásához
  • Alkalmas sült bárány és libamáj kisérőjeként
  • Kecskesajt vagy brie mellé: Egy kis kanál belőle tökéletes párost alkot a lágy, karakteres sajtokkal.
  • Sült zöldségekhez vagy tofuhoz is bátran kínálhatod.
  • Gyümölcsökkel elkeverve salátának is alkalmas.

Összetevők:Eper (70%), kristálycukor, ivóvíz, levendula virág, sűrítő anyag: gyümölcspektin

Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:

Energia: 615 kJ/ 145 kcal
Zsír: 0,4 g 
-amelyből telített zsírsavak: <0,1 g 
Szénhidrát: 34 g
-amelyből cukrok: 31 g
Rost: 1,7 g 
Fehérje: 0,5 g 
Só: <0,01 g 

 Fedezd fel a grill lekvárok új arcát- receptötletek

Levendulás eperrel sült csirkemell

Hozzávalók (2 adag):

  • 2 db csirkemellfilé
  • Só, bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál levendulás eper grill lekvár
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • Pici rozmaring vagy kakukkfű (opcionális)

Elkészítés:
A csirkemelleket sózd, borsozd, és süsd serpenyőben vagy grillen majdnem készre.
Közben keverd össze a lekvárt a balzsamecettel és (ha szeretnéd) egy csipet friss fűszerrel.
A csirkét kend meg ezzel a mázzal, és tedd vissza a serpenyőbe vagy grillre pár percre, hogy kissé karamellizálódjon.
Tálalhatod kuszkusszal, bulgurral vagy akár párolt zöldbabbal.

Sajtkrémes bruschetta levendulás eperrel 

Hozzávalók (6–8 darabhoz):

  • 1 bagett
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • levendulás eper grill lekvár
  • Friss bazsalikom vagy citromfű a tetejére

Elkészítés:
A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk. Mindegyik szeletre kenünk egy kevés krémsajtot, rá egy kis lekvárt, majd díszítjük egy levélkével.
A krémsajt semlegessége szépen kiemeli a lekvár virágos, édeskés aromáit – különleges, mégis könnyen elkészíthető falatka.

 

Tudtad? 

A levendulát nemcsak illóolajként vagy fürdősókban használják – a gasztronómiában is egyre népszerűbb. Franciaország déli részén például gyakran társítják eperrel, hiszen a virágos jegyek kiemelik a gyümölcs édességét.

A chutney eredetileg Indiából származik, ahol a fűszeres, gyümölcsös mártásokat húsok mellé tálalták, hogy kiegyensúlyozzák az erőteljes ízeket. Az angol gyarmatosítók révén jutott el Európába, ahol a receptek új alapanyagokkal és fűszerekkel gazdagodtak. Ma már a chutney a modern gasztronómia egyik legizgalmasabb kiegészítője, amely az édes, savanyú és fűszeres ízek játékával teszi izgalmassá az étkezéseket.

 

 

Hasonló termékek
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kutyori levendulás eper grill lekvár 380 g
Kutyori levendulás eper grill lekvár 380 g
1 790 Ft
Belépés
vagy
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok