Miért válaszd a Kutyori családi lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Családi lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Málna (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
687 kJ/ 163 kcal |
Zsír: |
0,6 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
36 g |
-amelyből cukrok: |
31 g |
Rost: |
4,7 g |
Fehérje: |
0,9 g |
Só: |
< 0,01 g |
Fedezd fel a családi lekvárok új arcát- receptötletek
Málnalekváros grízes krémes tepsiben
Hozzávalók (kb. 20 szelethez)
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1-2 evőkanál tej (ha szükséges)
Grízes krémhez:
- 8 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Töltelékhez:
Elkészítés:
A tésztát hozzávalóiból összegyúrjuk, két részre osztjuk, és 2 lapot nyújtunk.
Az alsó lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 °C-on 10 percet elősütjük.
Közben a tejből és grízből sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűlés után belekeverjük a vajat, porcukrot, vaníliát.
Az alsó lapra kenjük a grízes krémet, majd a málnalekvárt, végül befedjük a második lappal.
180 °C-on még kb. 20 percig sütjük. Porcukorral szórva, szeletelve tálaljuk – sok szelet, klasszikus íz.
Tudtad?
Málna gazdag C-, B1-, B2- vitaminban, színanyagokban. Ezek mellett gyümölcssavakat, cserzőanyagokat és növényi rostokat is tartalmaz.
Értékes tápanyag benne lévő gyümölcscukor.
Az ásványok és nyomelemek közül kiemelkedő kalcium-, kálium-, magnézium- és vastartalma.Ezen hatóanyagok miatt a gyümölcs fogyasztása segíti a vércukorszintet normális értéken tartani,csökkenti a magas vérnyomást, segíti a menstruációs zavarokat.