Miért válaszd a Kutyori családi lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -A sűrített szilvalekvár pedig ebben a kategóriában még különlegesebb, hiszen csak szilvából készül.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- 100 g sűrített szilvalekvárhoz 350 g szilvát használunk fel
Családi lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Szilva
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
990 kJ/ 233 kcal |
Zsír: |
0,4 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
55 g |
-amelyből cukrok: |
49,6 g |
Rost: |
1,6 g |
Fehérje: |
1,6 g |
Só: |
< 0,01 g |
Fedezd fel a családi lekvárok új arcát- receptötletek
Szilvás gombóc
Hozzávalók (kb. 12–14 db nagy gombóchoz):
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- csipet só
- sűrített szilvalekvár
- Pirított zsemlemorzsa + kevés olaj a forgatáshoz
Elkészítés:
A kihűlt főtt krumplit a tojással, sóval és liszttel összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk.
Mindegyik közepébe teszünk 1 teáskanál sűrített szilvalekvárt, majd gombóccá formázzuk.
Lobogó sós vízben kifőzzük (amikor feljön, még 2 perc).
Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Tálalható natúran vagy fahéjas porcukorral szórva.
Tudtad?
A szilva jellegéből adódóan magas vitamintartalmú gyümölcs. A szilva kiváló C-vitamin forrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban. A szilva hashajtó hatású, a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben.