Sütésálló kajszibarack lekvár – Tökéletes süteményekhez, nem csak ünnepekre

Varázsold különlegessé a süteményeidet sütésálló kajszibarack lekvárunkkal! Gazdag ízvilág, selymes állag és megbízható sütésállóság: nem folyik ki, nem ég meg, még 200 °C-on, 20 percig sütve sem. Legyen szó bejgliről, linzerről, islerről vagy más házi süteményről, ez a lekvár garantáltan megkoronázza az élményt.

Sütésálló kajszibarack lekvár csökkentett cukortartalommal 500 g

Cikkszám: 
SLL-12-02-500
Termékcsalád: Kutyori Konyha Családi
Elérhetőség: Raktáron
Szállítás várható napja: 2025.09.01
Gyümölcstartalom: 45%
Kiemelt tulajdonságok: Csökkentett cukortartalommal, stabil és megbízható állag
Szállítási költség: 990 ft-tól
1 390 Ft /db
Egységár: 2 780 Ft /kg
Raktáron
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Adatok
Tömeg:
500 g/db
Részletek

Miért válaszd sütésálló kajszibarack lekvárunkat?

  • Kifejezetten sütéshez fejlesztve. Hagyományos lekvárokkal ellentétben a sütésálló lekvár nem veszít az állagából a sütőben.
  • Nem folyik ki, nem áztatja el a tésztát, nem lesz ragacsos vagy túl híg.
  • Telt gyümölcsös íz – 45% kajszibarack tartalommal, a kajszibarack valódi ízével.
  • Csökkentett cukortartalom – édes, de nem túlzó.
  • Hagyományos, házias ízvilág – az egész család kedvence lehet.
  • Sütés közben is esztétikus – a sütemények szép formájúak, egyenletesek maradnak.
  • Használd süteményekhez, kelt tésztákhoz, töltött batyukhoz, buktához, islerhez, linzerhez vagy bejglihez

Összetevők: Kajszibarack  (45%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag ( gyümölcspektin, tápióka liszt), étkezési sav ( citromsav), aroma, tartósítószer ( Kálium-szorbát), színezék ( béta-carotin)

Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:

Energia: 641 kJ/ 151 kcal
Zsír: 0,3 g 
-amelyből telített zsírsavak: <0,01 g 
Szénhidrát: 36 g
-amelyből cukrok: 32 g
Rost: 1,4 g 
Fehérje: 0,4 g 
Só: <0,01 g 

 

 Fedezd fel a sütésálló lekvárokat- receptötletek

Házi bukta kajszibarack lekvárral

Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g porélesztő)
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • Csipet só
  • Tetejére: 1 tojás a kenéshez
  • tölteléknek sütésálló kajszibarack lekvár

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral.
  2. A liszthez adjuk a maradék cukrot, sót, tojást, olvasztott vajat és a felfutott élesztőt. Kidagasztjuk, majd langyos helyen letakarva 40-50 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. Mindegyik közepére teszünk egy kiskanál sütésálló lekvárt, majd feltekerjük és zárjuk az illesztéseket.
  5. Egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket szorosan egymás mellé, majd még 15 percig kelesztjük.
  6. Lekenjük tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.



 

 

 

Hasonló termékek
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Sütésálló kajszibarack lekvár csökkentett cukortartalommal 500 g
Sütésálló kajszibarack lekvár csökkentett cukortartalommal 500 g
1 390 Ft /db
Belépés
vagy
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok