Miért válaszd sütésálló kajszibarack lekvárunkat?
- Kifejezetten sütéshez fejlesztve. Hagyományos lekvárokkal ellentétben a sütésálló lekvár nem veszít az állagából a sütőben.
- Nem folyik ki, nem áztatja el a tésztát, nem lesz ragacsos vagy túl híg.
- Telt gyümölcsös íz – 45% kajszibarack tartalommal, a kajszibarack valódi ízével.
- Csökkentett cukortartalom – édes, de nem túlzó.
- Hagyományos, házias ízvilág – az egész család kedvence lehet.
- Sütés közben is esztétikus – a sütemények szép formájúak, egyenletesek maradnak.
- Használd süteményekhez, kelt tésztákhoz, töltött batyukhoz, buktához, islerhez, linzerhez vagy bejglihez
Összetevők: Kajszibarack (45%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag ( gyümölcspektin, tápióka liszt), étkezési sav ( citromsav), aroma, tartósítószer ( Kálium-szorbát), színezék ( béta-carotin)
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
641 kJ/ 151 kcal |
Zsír: |
0,3 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,01 g |
Szénhidrát: |
36 g |
-amelyből cukrok: |
32 g |
Rost: |
1,4 g |
Fehérje: |
0,4 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a sütésálló lekvárokat- receptötletek
Házi bukta kajszibarack lekvárral
Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g porélesztő)
- 2,5 dl langyos tej
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 evőkanál cukor
- Csipet só
- Tetejére: 1 tojás a kenéshez
- tölteléknek sütésálló kajszibarack lekvár
Elkészítés:
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral.
- A liszthez adjuk a maradék cukrot, sót, tojást, olvasztott vajat és a felfutott élesztőt. Kidagasztjuk, majd langyos helyen letakarva 40-50 percig kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.
- Mindegyik közepére teszünk egy kiskanál sütésálló lekvárt, majd feltekerjük és zárjuk az illesztéseket.
- Egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket szorosan egymás mellé, majd még 15 percig kelesztjük.
- Lekenjük tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.