Miért válaszd a Kutyori-Konyha chutneyait ?
- A vörösbor és gyümölcs tökéletes egyensúlyban vannak – nem túl édes, nem túl savanyú.
- Lassú tűzön főzve, mesterséges adalékanyagok nélkül – csak a természetes ízek.
- Az édes és sós jegyek finom egyensúlya teszi különlegessé.
- Elegáns megjelenésükkel és egyedi ízviláguk miatt kiváló gasztro ajándék lehet bármilyen alkalomra.
- A chutney-k és grill lekvárok a nyári összejövetelek, kerti sütögetések elengedhetetlen kellékei – egy-egy különleges mártással igazán emlékezetessé teheted a vendégvárást.
Chutney-k felhasználási javaslatai:
- Egy szaftos házi burgerbe kanalazva igazi éttermi élményt nyújt.
- Különösen jól illik marha, kacsa, bárány vagy vadhús mellé.
- Kiváló kísérő pástétomokhoz, érlelt vagy füstölt sajtokhoz.
- Próbáld ki tésztaszószba keverve vagy akár egy vörösboros mártás alapjaként.
Összetevők:Szilva (70%), kristálycukor, ivóvíz, vörös bor (5%), sűrítő anyag: gyümölcspektin, fűszerek ( 0,7%) ( fahéj, szegfűszeg, kristályvanília, fekete bors)
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben:
Energia:596 kJ/140,5 kcal
Zsír: 0,25 g
amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 33,5 g
amelyből cukrok: 27 g
Rost: 1,1 g
Fehérje: 0,5 g
Só: <0,01 g
Tudtad?
A chutney eredetileg Indiából származik, ahol a fűszeres, gyümölcsös mártásokat húsok mellé tálalták, hogy kiegyensúlyozzák az erőteljes ízeket. Az angol gyarmatosítók révén jutott el Európába, ahol a receptek új alapanyagokkal és fűszerekkel gazdagodtak. Ma már a chutney a modern gasztronómia egyik legizgalmasabb kiegészítője, amely az édes, savanyú és fűszeres ízek játékával teszi izgalmassá az étkezéseket.