Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők:Csipkebogyó (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
641 kJ /152 kcal |
Zsír: |
0,5 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
35 g |
-amelyből cukrok: |
32 g |
Rost: |
0,5 g |
Fehérje: |
1,4 g |
Só: |
<0,01 g |
Fedezd fel a lekvár új arcát- receptötletek
Csipkebogyólekváros linzerszelet
Hozzávalók (nagy tepsihez):
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csipet sütőpor
- 6–8 evőkanál prémium csipkebogyó lekvár
- opcionálisan: darált dió a tésztába vagy a tetejére
Elkészítés:
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk, 2/3 részét kinyújtjuk, tepsibe simítjuk.
Megkenjük csipkebogyó lekvárral, a maradék tésztából rácsokat sodrunk a tetejére.
180 °C-on kb. 25–30 percig sütjük.
Tudtad?
A csipkebogyó vitaminok közül bővelkedik A-, B1-, B2-, K-, P- és C- vitaminban. Vitaminok mellett fontos szénhidrátokat, rostokat, folsavat, alma- és citromsavat tartalmaz.
Ásványi anyagokban, cinkben, rézben és antioxidánsokban ( polifenolokben) gazdag. Ezeknek köszönhetően hatékonyan erősíti az immunrendszert. Antioxidánsai megkötik a szabadgyököket, ezáltal lassítja a bőr öregedési folyamatait.
Flavonoidjai csökkentik a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, ami a vérkeringés normalizálásával hozzájárul az érrendszeri betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.
Ásványi anyagok közül vasban és magnéziumban ugyancsak bővelkedik. Az emésztésre is pozitív hatást gyakorol. A csipkebogyóban található rostok javítják az emésztést, helyreállítja a megfelelő székletürítést, azáltal tisztítja a bélrendszert a lerakódott mérgektől és salakanyagoktól.
Leveléből készített tea hatékony vízhajtó, eltávolítja a felgyülemlett vizet és megelőzi az újbóli vizesedést. Vízhajtó tulajdonsága miatt csökkenti a vesekövek kialakulásának kockázatát. Speciális hatóanyaga a tilirozid segít eltüntetni a hasi zsírt.
Mivel szabályozza az inzulin -és vércukorszintet a cukorbetegség kezelésekor is jó szolgálatot tehet a csipkebogyó fogyasztása.
További előnye, hogy fogyasztásával fokozható a csontképződés és megelőzhető a zsírmáj kialakulása.