Miért válaszd a Kutyori prémium lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Prémium lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők:Csipkebogyó (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:641 kJ/152 kcal
Zsír: 0,5 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 35 g
amelyből cukrok: 32 g
Rost: 0,5 g
Fehérje: 1,4 g
Só: <0,01 g
Tudtad?
A csipkebogyó vitaminok közül bővelkedik A-, B1-, B2-, K-, P- és C- vitaminban. Vitaminok mellett fontos szénhidrátokat, rostokat, folsavat, alma- és citromsavat tartalmaz.
Ásványi anyagokban, cinkben, rézben és antioxidánsokban ( polifenolokben) gazdag. Ezeknek köszönhetően hatékonyan erősíti az immunrendszert. Antioxidánsai megkötik a szabadgyököket, ezáltal lassítja a bőr öregedési folyamatait.
Flavonoidjai csökkentik a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, ami a vérkeringés normalizálásával hozzájárul az érrendszeri betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.
Ásványi anyagok közül vasban és magnéziumban ugyancsak bővelkedik. Az emésztésre is pozitív hatást gyakorol. A csipkebogyóban található rostok javítják az emésztést, helyreállítja a megfelelő székletürítést, azáltal tisztítja a bélrendszert a lerakódott mérgektől és salakanyagoktól.
Leveléből készített tea hatékony vízhajtó, eltávolítja a felgyülemlett vizet és megelőzi az újbóli vizesedést. Vízhajtó tulajdonsága miatt csökkenti a vesekövek kialakulásának kockázatát. Speciális hatóanyaga a tilirozid segít eltüntetni a hasi zsírt.
Mivel szabályozza az inzulin -és vércukorszintet a cukorbetegség kezelésekor is jó szolgálatot tehet a csipkebogyó fogyasztása.
További előnye, hogy fogyasztásával fokozható a csontképződés és megelőzhető a zsírmáj kialakulása.