Miért válaszd a Kutyori családi lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Családi lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Kajszibarack (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:602 kJ/142 kcal
Zsír: 0,5 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 33 g
amelyből cukrok: 31 g
Rost: 1,5 g
Fehérje: 1,0 g
Só: <0,01 g
Tudtad?
Július elejétől terem itthon a kajszibarack, amelyet nagyon is érdemes lesz fogyasztanod, hiszen annyi jó hatással bír. Kajszibarack nagy mennyiségű béta-karotint, luteint és zeaxantint tartalmaz. Ezek mind erőteljes antioxidánsok, amelyek segítenek a testben levő szabad gyökök elleni küzdelemben. Fontos az is, hogy megmosva, de héjával együtt fogyasszuk, mivel ez a része is rostban gazdag és tápanyagokban dús. A magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést.
A kajszibarack több olyan vegyülettel büszkélkedhet, amelyek nélkülözhetetlenek a szem egészségéhez, többek közt ilyen például az A- és E-vitamin. De magas a béta-karotin-, lutein-, zeaxanthin-, valamint C-vitamin tartalma is. Ez azért fontos, mert ezek a tápanyagok megvédik a szemet a károsodásoktól.
Külsőleg, pakolásnak is használhatjuk ezt a szuper zamatos gyümölcsöt. A barackból és barackmagból készült szépségápolási termékek régóta népszerűek, mivel a gyümölcs rengeteg olyan ásványi anyagot tartalmaz, amely értékes a bőr számára.