Miért válaszd a Kutyori családi lekvárokat?
- Kivételesen magas gyümölcstartalommal -70%– készülő lekvárok
- Friss, ropogós gyümöldarabok – mintha csak most szedtük volna.
- Tartósítószermentes- hőkezelésel tartósítjuk termékeinket, így felbontás után hűtőben kell tárolni őket.
- Nem tartalmaznak a termékek aromát, színezéket, mesterséges adalékanyagokat – a természetes ízek hívei vagyunk, csak a gyümölcs természetes íze köszön vissza az üvegben
- Hagyományos eljárással készült – gondos munka minden üvegben.
Családi lekvárok felhasználási tippjei:
- Készítsünk fejedelmi reggelit a gyümölcslekvárral megkent palacsintákkal, pirítóssal, kaláccsal
- Ízesítsd meg kedvenc süteményed
- Keverd natúr joghurthoz
- Fogyaszd csak magában, ha nassolnál valamitesti nassolni valóként
- Kínáld sajtok, vagy sültek mellé, a gyümölcsdarabok új szintre emelik a megszokott ízeket.
Összetevők: Kajszibarack (70%), kristálycukor, ivóvíz, sűrítő anyag: gyümölcspektin
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energia: |
602 kJ/ 142 kcal |
Zsír: |
0,5 g |
-amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
33 g |
-amelyből cukrok: |
31 g |
Rost: |
1,5 g |
Fehérje: |
1,0 g |
Só: |
< 0,01 g |
Fedezd fel a családi lekvárok új arcát- receptötletek
Kelt tésztás barackos lepény nagy tepsiben
Hozzávalók (kb. 30×40 cm-es tepsihez):
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 csipet só
- 10–12 evőkanál kajszibarack lekvár
- (opcionálisan: szeletelt mandula vagy morzsa a tetejére)
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk.
Letakarva 45 percig kelesztjük, majd kiolajozott tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük baracklekvárral, megszórhatjuk mandulával vagy morzsával.
180 °C-on kb. 25–30 percig sütjük.
Tudtad?
Július elejétől terem itthon a kajszibarack, amelyet nagyon is érdemes lesz fogyasztanod, hiszen annyi jó hatással bír. Kajszibarack nagy mennyiségű béta-karotint, luteint és zeaxantint tartalmaz. Ezek mind erőteljes antioxidánsok, amelyek segítenek a testben levő szabad gyökök elleni küzdelemben. Fontos az is, hogy megmosva, de héjával együtt fogyasszuk, mivel ez a része is rostban gazdag és tápanyagokban dús. A magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést.
A kajszibarack több olyan vegyülettel büszkélkedhet, amelyek nélkülözhetetlenek a szem egészségéhez, többek közt ilyen például az A- és E-vitamin. De magas a béta-karotin-, lutein-, zeaxanthin-, valamint C-vitamin tartalma is. Ez azért fontos, mert ezek a tápanyagok megvédik a szemet a károsodásoktól.
Külsőleg, pakolásnak is használhatjuk ezt a szuper zamatos gyümölcsöt. A barackból és barackmagból készült szépségápolási termékek régóta népszerűek, mivel a gyümölcs rengeteg olyan ásványi anyagot tartalmaz, amely értékes a bőr számára.